РЕГИСТРАЦИЯ | КОНТАКТИ | ЗА РЕКЛАМА  
Име: Парола: Забравена парола
статии цветя рецепти галерия форум Каталог
КАТАЛОГ
Новите материали от сайта на имейл
име: е-mail:
Начална » Книги » Книги за градината

Готварски книги Книги за градината

Идеи за градината - практичен пътеводителИдеи за градината - практичен пътеводител
Издател: Стас и Ко
Корична цена: 17.95 лв.

Практичният пътеводител ще ви даде насоки в дизайна, изграждането и поддръжката на зеления кът около вас. Практически съвети и изключително полезна информация ще намерите в разделите за живи плетове, треви, настилки и дворно пространство, болести, вредители и торене.
купи online от www.books.bg
Календар на градинаряКалендар на градинаря
Издател: Колхида
Корична цена: 9.90 лв.

Нали никой не се заблуждава, че градинарят се занимава единствено и само с градината. Наистина по-често е сред овощните дървета и зеленчуковите лехи, сред цветния кът и лозето, но той освен овощар и лозар е и съпруг, и баща, и обществен деец. В този смисъл неговият кръг от дейности не е само копането, засаждането и пръскането, а още и гледането на семейството, празнуването на рождените и именните дни, ходенето на черква, събирането с набори, сватби, кръщенета и пр. Тази книга е написана в този дух.
купи online от www.books.bg
Производство на лозов посадъчен материалПроизводство на лозов посадъчен материал
Издател: Дионис
Корична цена: 11.90 лв.

Книгата е богато илюстрирана, написана е на леснодостъпен език и е наситена с ценни и конкретни практически съвети. Въпросите, засегнати в нея, са разгледани в духа на изискванията на ЕС към повишаване качеството на лозовия посадъчен материал във връзка с присъединяването на страната ни към Общността.Тази книга може да бъде настолна книга за всеки, който се интересува от производството на посадъчен материал от лозата - тази митична и чудотворна култура.
купи online от www.books.bg
Да излекуваме растениятаДа излекуваме растенията
Издател: Прес
Корична цена: 12.90 лв.

Компетен наръчник за диагностициране проблемите на вашето растение и как най-бързо и ефективно да се справите с тях;Може да видите стъпка по стъпка в текст и картинки основните методи за борба с болестите и неприятелите по растенията;Експертни съвети как да предотвратим заболяването на растенията, прилагайки химични и физични методи за борба.
купи online от www.books.bg
Практически съвети по лозарство и винарствоПрактически съвети по лозарство и винарство
Издател: Земиздат
Корична цена: 10.00 лв.

Настоящата книга дава познания по най-важните практически въпроси на лозарството и винарството в България.Подробно са развити въпросите, свързани със създаването, обзавеждането и поддържането на лозовите насаждения. Подобаващо място е отделено на производството на присадени вкоренени лози. Представени са накратко перспективните винени и десертни сортове лози. Особено внимание е отделено на опазването на лозовите насаждения от болести (физиологични и инфекциозни) и неприятели. В подходяща форма са дадени практическите съвети по преработката на гроздето в алкохолни напитки, както и грижите за вината по време на съхранение.
купи online от www.books.bg
Зеленчуковата градинаЗеленчуковата градина
Издател: Колхида
Корична цена: 9.90 лв.

Авторът на тази книга се е постарал да събере и посочи какви здравословни проблеми решават отделните зеленчуци. Имат ли те влияние върху нашето здраве, до каква степен могат да се използват като лечебни средства.
купи online от www.books.bg
Размножаване на растениятаРазмножаване на растенията
Издател: Прес
Корична цена: 12.90 лв.

Компетентен наръчник за размножаване на едногодишни и луковични растения, плодове и зеленчуци, дървета и храсти;Стъпка по стъпка в текст и картинки на основните техники за размножаване чрез резници, отводи и разделяне;Експертни съвети за решаване на основните проблеми, възникващи при размножаването, включително и подробен календар.
купи online от www.books.bg
Цветарство и цвето - производство (цветни култури )Цветарство и цвето - производство (цветни култури )
Издател: Дионис
Корична цена: 8.50 лв.

Този труд от 4 части е предназначен за хора, които желаят сериозно да се занимават с изучаване, отглеждане и производство на цветя. В него чрез визуална и текстова информация авторката е поднесла в достъпен вид биологичните основи на цветните култури, особеностите при отглеждането им и начините на производство.Замислени като учебник за средните училища, тези 4 книги се превърнаха в един завършен труд, даващ възможност на ученици, студенти и производители на цветя да овладеят знанията и уменията за отглеждане и производство
купи online от www.books.bg
Стайните растенияСтайните растения
Издател: Прес
Корична цена: 12.90 лв.

Жилището ви не може да се превърне в уютен дом без присъствието на стайните растения. Независимо дали са допълнение към вашия интериор под формата на саксийно цъфтящо растение с кратък декоративен ефект, което се променя през сезоните, или са стари приятели - "дълголетници" с постоянно място, те вдъхват живот на вашето жизнено пространство.
купи online от www.books.bg
Орхидеи за домаОрхидеи за дома
Издател: Емас
Корична цена: 8.00 лв.

Орхидеята отдавна е станала символ на екзотика, изящество и недостъпност. През последните години, с отварянето на границите и възможностите за търговски контакти, тези растения все по-често се появяват на нашия пазар.
купи online от www.books.bg
Отглеждане на билкиОтглеждане на билки
Издател: Колхида
Корична цена: 7.00 лв.

Целта на настоящата книга е да запознае читателя с основните положения при отглеждането на някои нашенски билки, чиито естествени находища не са големи в сравнение с тяхното търсене или пък върху събирането им е наложена забрана. Така че културното им отглеждане може да донесе значителна стопанска изгода. Освен това книгата предлага и информация за събирането и сушенето на билките, както и списък на фирми, изкупуващи готова продукция.
купи online от www.books.bg
Овощната градинаОвощната градина
Издател: Колхида
Корична цена: 9.90 лв.

Интересът на нашия народ към овощарството е многолетен. Българинът винаги е бил привързан към парчето земя така силно, както и към семейството си. Ако не го е хранило, то му е давало сигурност, крепило е надеждата му за по-добри сетнини. Желанието за своя земя, за "моя дом", за "нашата круша" не е само фолклорно понятие. То е втъкано в душевността му, свързано е със скъпи спомени.
купи online от www.books.bg
Резитбите в градинатаРезитбите в градината
Издател: Прес
Корична цена: 12.90 лв.

Компетентен наръчник за резитбите на декоративни дървета, храсти, живи плетове, увивни растения, овошки.
купи online от www.books.bg
Наръчник по екологично градинарствоНаръчник по екологично градинарство
Издател: Емас
Корична цена: 13.00 лв.

Наръчникът по екологично градинарство обединява стари и нови познания, систематизирани в областите овощарство, зеленчукопроизводство и цветарство. В него вие ще намерите съвети как с природни средства да извършвате всички дейности в градината:- обработка на почвата и приготвяне на торове- стимулиране на растежа- предпазване и лечение от вредители и болести и др.Наръчникът по екологично градинарство бе преведен и издаден в почти цяла Европа и се превърна в стандартно ръководство в множество европейски страни
купи online от www.books.bg
Експерт по дърветата и храститеЕксперт по дърветата и храстите
Издател: Гея - Либрис
Корична цена: 22.95 лв.

Добре дошли отново в света на растенията.Всичко, което трябва да знаете за дърветата и храстите в градината ви, ще намерите в книгата на английския специалист д-р Д. Д. Хесайон. Подробен справочник с много информация, полезни съвети и прекрасни илюстрации: как да определим кои дървета и храсти са подходящи за градината ни и как правилно да ги разположим; как да купуваме дървета и храсти, как да ги разсадим в градината, как да се грижим за тях, как да ги размножаваме, как да ги предпазваме от вредители и болести; терминологичен речник и изчерпателен индекс на всички споменати в книгата дървета и храсти.
купи online от www.books.bg
ХризантемиХризантеми
Издател: Дионис
Корична цена: 4.70 лв.

Днес хризантеми се отглеждат от много цветопроизводители, като сортовият състав се обогати чрез внос на най-новите и търсени сортове за отрязан цвят, за саксийно отглеждане и за засаждане в паркова обстановка.
купи online от www.books.bg
Наръчник на любителя градинарНаръчник на любителя градинар
Издател: Емас
Корична цена: 12.00 лв.

Тази книга е написана за вас от специалисти, които знаят каква е движещата сила на любителите градинари, знаяткакви въпроси ви вълнуват и какво искате да научите за организирането на градината си.
купи online от www.books.bg
Експерт по стайните растенияЕксперт по стайните растения
Издател: Гея - Либрис
Корична цена: 26.95 лв.

Подробен справочник „Всичко за стайните растения от А до Я" както за познатите ни аспарагус, бегония, нарцис, циклама, бръшлян, фикус и много други, така и за растенията с екзотични имена като фитония, глориоза, хеликония, импасианс, якобиния и така повече от 1200. Към всичко това имате картинен и терминологичен речник и нещо, което няма да намерите нито в оригиналното издание на книгата, нито в който и да било друг превод - латинско-български и българско-латински речник-индекс на споменатите растения.
купи online от www.books.bg
Експерт по градинските цветяЕксперт по градинските цветя
Издател: Гея - Либрис
Корична цена: 26.95 лв.

Подробен справочник на градинските цветя с много информация, полезни съвети и прекрасни илюстрации за всяко цвете. - Как да определим кои растения са подходящи за градината ни и как правилно да ги разположим на най-подходящите за тях места.- Как да избираме растенията, как да ги разсадим в градината си, как да се грижим за тях, как да ги размножаваме, как да ги предпазваме от вредители и болести. - Терминологичен речник и изчерпателен латинско – български и българско – латински речник – индекс на всички споменати в книгата растения.
купи online от www.books.bg
Експерт по розитеЕксперт по розите
Издател: Гея - Либрис
Корична цена: 22.95 лв.

Добре дошли отново в света на растенията!След "Експерт по стайните растения", "Експерт по градинските цветя ", "Експерт по аранжиране на цветя" и "Експерт по дърветата и храстите, това е петата книга от най-продаваната в света поредица за растенията на английския специалист д-р Д. Д. Хесайон - "Експерт по розите"
купи online от www.books.bg
Стайни растения<br>Практична енциклопедияСтайни растения
Практична енциклопедия

Издател: Унискорп
Корична цена: 24.00 лв.

Най-красивите цъфтящи и зелени растения за дома и офиса• Как да изберем цветя за дома и офиса• Всяко растение на подходящото място• Здрави растения чрез подходящи грижи• Първа помощ за стайните растения• Цветни илюстрации на най-красивите растения
купи online от www.books.bg
         
Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.
Copyright © 2023 www.zadoma.com. Всички права запазени.
Станете почитател на ЗаДома във Facebook