|
Автор: sukulent
Дата: 07-08-09 21:40
Добър вечер.Моля за съвет и помощ .Вчера си купих кактус и замиокулкас/по отделно/ ,които са изпълнили саксийките си ,даже са деформирани от корените им.Може ли сега да ги пресадя в по-големи саксии и да ги поливам ли след това?Извинявам се за невежеството си ,но никъде не намерих такива отговори.
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: бадема
Дата: 19-08-09 23:55
Добра вечер на всички!!! Нямям много време тези дни и не мога да пиша мнение под всяка красотичка в "Галерия",цветятя ви са прекрасни!!!
|
|
|
|
Автор: rusoliavka
Дата: 20-08-09 01:02
Относно стайния клен обича додта вода пончкога го полива сутрн и вечр.върховете се режат но по добре е кото спре да цъвти.
|
|
|
|
Автор: кунди
Дата: 20-08-09 07:29
за сукулент: пресади кактуса, но провери дали замията не ти вади нови листа. Ако я преместиш няма да ги отвори. Иначе не е проблем да ги пресадиш растенията.
|
|
|
|
Автор: debyra
Дата: 24-08-09 08:58
Здравейте и от мен.Имам доста хипеасруми но тази година нито един не цъфна знае ли някой защо.Дадоха само големи листа.До миналата година цъфтяха рано през март април още.Немога да си го обесня.
|
|
|
|
Автор: Невена
Дата: 24-08-09 09:23
Или не са достатъчно торени или не им е било достатъчно светло през миналото лято. Цветовете на хипеаструма се залагат през лятото на предишната година.
|
|
|
|
Автор: rusoliavka
Дата: 26-08-09 18:41
Момичета имам проблем ,имах две хубави пъпки на китайската роза и като се върнах ги видях паднали ,тъкмо се разпъпваха каква ли е причината
|
|
|
|
Автор: aneto
Дата: 27-08-09 23:59
Причината е в сухия въздух.Не е болка за умиране.По това време цъфтят като луди и вероятно ще те зарадват с други цветове.
|
|
|
|
Дата: 28-08-09 20:19
Здравейте искам да се похваля и да се уплача.Вчера мъжа ми ми купи 7 цветя без повод.бегония.2 кротона.кала зантедехия.дифенбахия.строманте и каладиум.До тук с добрата новина .Днес качих едно цвете да питам как се казва казаха ми че се казва сцендапус и носело лош късмет и в влязох и вдруги сайтове и там същото дори и по лошо.викали му изони мъжа.цветето на смърта.и тем подобни много лошо за него а аз имам две съксии и са сложени над кошарата на бебо.А ние имаме проблеми с бебо и мъжа ми ги исхвърли току що в контенера и двете а едното беше огромно болна съм.Аз не вярвам в такива неща.И тяка похвалих се и се уплаках.
|
|
|
|
Автор: silvity
Дата: 30-08-09 12:48
здравейте!Ще ви бъда много благодарна ако ми кажете как да накарам спатифилумът ми да цъфне.Имам го от близо 3 години и е цъфтял само 1 - когато го купих.Държах го на сянка, поливах го , но само изкарва нови листа.....
|
|
|
|
Автор: moka
Дата: 30-08-09 15:52
Здравейте момичета,
Търся си т.н. японско чадърче,може ли някой да ми изпрати едно стръкче,ще си го заплатя,както и пощенските разходи?Благодаря ви предварително.
PS:Чета ви редовно, но едно малко човече не ми дава да пиша[fam06.gif] .
|
|
|
|
Автор: kia
Дата: 01-09-09 20:25
Дами,много моля за съвети и напътствия!Тази година за пръв път гледам налби,засега цъфтят изобилно,но през зимата ще ги прибирам...все още не знам къде.Та питането ми е -трябва ли да ги подрежа и да намаля поливанията,като се има предвид,че помещението най-вероятно няма да се отопля постоянно.
|
|
|
|
Автор: kia
Дата: 02-09-09 16:12
Моля за съвет-тази година за пръв път гледам налби,успешно досега.Доста избуяха и искам да знам при прибирането им трябва ли да ги подрежа.Още не съм решила къде ще сместя и тях за зимата,най-вероятно няма да е на много топло.
|
|
|
|
Автор: svetla2009
Дата: 02-09-09 20:05
Здравейте!Нова съм тук. Нуждая се от Вашата помощ. Писах в коментарите на съответните растения,но никой не ми отговори. Става въпрос за 2 от моите растения. Имам хибискус от скоро, върви добре, но не цъфти. В много малка саксия е, но ми казаха да го пресадя чак на пролет??? Има ли причина да не цъфти? Другото е цикас, също от скоро. При него корените са му излезнали от дупките на саксията отдолу. Кога да го пресадя? Предварително благодаря!!!
|
|
|
|
Дата: 03-09-09 17:09
Здравей мога да те посъветвам щом са толкова малки съксиите вземи по големи и сложи ги леко.Просто премести едната в другата така че да не ги ръзбуташ праста доколкото можеш.А на пролет по добре аз направих така с моите дано успееш
|
|
|
За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
|
|