РЕГИСТРАЦИЯ | КОНТАКТИ | ЗА РЕКЛАМА  
Име: Парола: Забравена парола
статии цветя рецепти галерия Каталог
 Нова тема  |  Всички теми  |  Към тема  |  Търсене   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   14-07-10 12:58

Седемкилограмова книга с позлатени корици е един от най-ценните експонати в Народна библиотека "Иван Вазов". Това съобщи Венета Ганева, завеждащ отдел "Редки и ценни книги".

Книгата "История и паметници на византийските емайли" е с автор Никодим Кондаков и е издадена през 1892 година само в 200 екземпляра. Изданието е с позлатени корици, много красиво и луксозно, дори някои от емайлите, представени вътре, също са позлатени.

Сред останалите ценни книги от библиотечния фонд в Пловдив са славянски ръкописи от ХII век - "Слепченския апостол" и "Кюстендилския палимпсест". Една от гордостта на фонда е и тритомният каталог "Офортите на Рембранд", отпечатан в Париж през 1880 г. в 500 екземпляра, каза още Ганева. Тя допълни, че хората, които могат да се докоснат до тази "съкровищница", са най-вече учени, изследователи, хора на изкуството и кандидат-докторанти.

В библиотеката се пазят и много книги на староеврейски, старогръцки, старобългарски, хърватски, документи на стар османски език и копие на римското евангелие. Всички редки книги и издания от този фонд се съхраняват на температура от 17 градуса, на тъмно, а химици се грижат за поддръжката им, уточни Ганева.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/177296.html#ixzz0teJrI9wh
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tinastar 
Дата:   23-07-10 17:14

Здравейте.Тукущо прочетох книгата на П.Коелю МАКТУБ.Страхотна е и много лека книга,но същевременно поучителна и мъдра.Обожавам този автор
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Nelia 
Дата:   29-07-10 09:52

Здравейте! Току що прочетох книгата на любимия ми писател Хорхе Букай "Да се обичаме с отворени очи" в който основната тема е любовта и изграждането на взаимоотношенията в една двойка.ИК "Хермес", по чиято покана той гостува у нас в началото на юни месец.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   20-09-10 16:44

http://prit4ite.blogspot.com/
Вървял човек и срещнал собствената си мисъл.
-Ти как се оказа тук без мен? - възмутил се човекът.
-Сама си станах стопанин.
-Но как така? - възмутил се човекът. - Износих те, родих те, храних те, а ти взе и ме захвърли!
-Пораснах ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   23-09-10 13:08

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3269331
Прочетете тези размишления на Георги Данаилов...може и да ви харесат...а и да ни накарат да се замислим[smile] [smilie8] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tinastar 
Дата:   23-09-10 14:18

Купих си книгата на П.Коелю на италиянски-Валкириите.Дали е излязла и на български?
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   23-09-10 14:28

Мактуб. - Паулу Коелю ; Прев. от португ. Вера Киркова. - 2010 година Оригинално заглавие Maktub / Paulo Coelho
Тина, това е последно регистрираната при нас книга на Коелю
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tinastar 
Дата:   23-09-10 22:32

Благодаря.Мактуб я прочетох на български,но исках да разбера за последната която си купих.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   26-12-10 18:18

След ден като вчерашния, който премина в лудешка надпревара с времето, във виене на баници, месене на питки, приготвяне на подаръци и всякакви коледни приготовления, днес вече ми се иска да имам време да една добра книга пред камината с чаша чай пред мен. И понеже обичам да споделям и сега ще споделя с вас коя точно книга съм си приготвила за днес.
Избрах я случайно, но след това се порових малко и вижте какво открих в различните източници за автора и за книгата.
"Всяка книга си имa душа - душата на човека, който я е написал и душата на тези, които я четат и мечтаят за нея."
К.Р.Сафон, "Играта на ангела"Към днешна дата, Карлос Руис Сафон е един от най-четените и популярни автори в света.Литературната си кариера започва през 1993 г. с публикуването на серия от тайни книги за тийнейджъри -"Принцът на мъглата" (El Принсипи де ла niebla), "Дворецът в полунощ" (Ел Паласио де ла medianoche), "Светлината на септември" (Las luces де Septiembre) (по-късно обединени в "Трилогия на мъгла") и "Марина"(Marina).През 2001 г. той написва първия си "възрастни", роман - "Сянката на вятъра"<span> (La Sombra дел Viento) - който по-късно ще бъдат преведени на повече от 30 езика и публикуван в над 40 страни по света в тираж над 10 милиона копия.Последният в момента е нова Safonov, след "Сянката на вятъра" -"Playing The Angel"(El juego дел Анхел) е публикуван веднага Барселона издател Планета милиона копия.
Повече за автора или за пряк контакт с него на http://www.facebook.com/pages/Carlos-Ruiz-Zafon-OFICIAL/106300606066211?v=wall&ref=ts


А сега за книгата:
"Е, "Играта на анегла" не ме разочарова, а напротив. Последните 150 страници, които си бях обещала да си запазя за една мързелива неделя с чай и книжки ги четох до 4 сутринта. Просто не можех да се отделя от книгата.
Самата книга е по-сложна, по-тъжна и по-объркана от "Сянката на вятъра". По-мрачна е и в същото време, по-хумористична. Действието се завърта около писателя на булеваврдни романчета Давид Мартин, който пропилява таланта си за двама издатели-кожодери. Мартин става жертва на сюжет, достоен за страниците на някой от собствените му романи - влюбва се в жена, която въпреки че го обича, разбива сърцето му, губи най-добрия си приятел, писателската му кариера пропада и почти среща смъртта. Вместо нея обаче идва един демон на изкушението в образа на издателя Андреас Корели. Корели, които преследва Мартин с едно предложение още от неговата младост, иска една книга да бъде написана. Напътстван сякаш от съдбата и от вечното писателско любопитство, Давид Мартин разгръща страниците на миналото. Това, което прочита там е написано с кръвта на много мъртъвци. Старите грехове са дълбоко заровени, но не са забравени и само чакат удобен случай да напомнят за себе си. "Градът на прокълнатите" се оказва твърде сполучлива метафора, пренесла се от младостта на Мартин в реалния живот."
Милена Ташева в сайта http://www.azcheta.com/
Моят чай вече е готов... децата все още спят, къщата е тиха, а камината вече гори! Време е за КНИГА!!! Ваня

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   26-12-10 18:20

Публикацията е редактирана (26-12-10 18:21)
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valentinikola 
Дата:   01-05-11 20:29

http://www.youtube.com/watch?v=LV-RvzXGH2Y&feature=player_embedded#at=259
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: donni 
Дата:   24-06-11 17:59

Преди 2000 години, по времето на Иисус, е написан кодиран документ. Разчитането му днес би променило хода на човешкото развитие.


В продължение на почти две хилядолетия Трактатът омагьосва умовете на философи, поети, инквизитори и равини. Кой е авторът му? Какъв е смисълът му? Защо е бил кодиран?


Същото започва да се пита и палеографът Зак Конъли, когато разбира за документа от мистериозна бележка в полето на една книга. „Пътека към Божието царство” – гласи тя. От този момент Зак Конъли не може да мисли за нищо друго – основната му цел е да намери документа и да докаже автентичността му. Когато обаче желанието му се сбъдва и ръцете му докосват страниците на древния пергамент, той започва да предусеща, че търсенето му едва сега започва – разчитането на древните слова и откриването на техния смисъл се оказва задача с повишена трудност.


Какво е Трактатът – апокрифно евангелие, съдържащо последните думи на Иисус в деня на разпятието му? Ако е така, тогава каква е връзката му с евреите, съхранявали го през вековете, и защо в него изобилстват идеи от древното мистично учение Кабала? Дали Трактатът няма да се окаже откровение за универсални истини, появило се в момент от историята, когато хората са готови да осмислят тези истини и да ги приложат.

Това е книгата,която допрочетох днес,препоръчвам Ви я.Книгата се казва-Трактатът от Робин Адер.

Отговори на това съобщение
 Re: За книгата до възглавницата ни...
Автор: Мирена 
Дата:   28-12-11 22:10

Изнамерих тази темичка отнякъде,тъй като и аз като вас много обичам да чета-днес довърших"Годината на върколака"от Стивън Кинг-за любителите на по-страшничко четиво и почнах"Сърцето ти принадлежи на мен"-на Дийн Кунц-изглежда инт.трилър[smilie3]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: petq0505 
Дата:   28-12-11 22:13

Стивън Кинг- неговите са ми страховити! Аз съм на тема- Поискай и ще ти бъде дадено[smile] [smilie3] [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Мирена 
Дата:   28-12-11 22:33

да тази беше страховита,но пък интересна,такива ги обичам,ама да си си на сигур във вас![smile]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: donni 
Дата:   29-12-11 10:38

Добър да е денят Ви!Най-после споделено нещо интересно.Имам въпросче към Петя:Какво точно четеш по темата Поискай и ще ти бъде дадено.,и аз съм на тази вълна.[smile] [smile] [smile]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: petq0505 
Дата:   29-12-11 11:52

[smile] Книгата се казва така, Дони[smile] Можеш да си я четеш и да се наслаждаваш на живота.[smile] [smile] [smile]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Лиляна 
Дата:   29-12-11 13:18

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: donni 
Дата:   29-12-11 17:36

[smilie24] Благодаря ти Петя!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Мирена 
Дата:   01-01-12 19:31

Сега чета книга от поредицата на "Star Wars"-Изходящ полет на Тимъти Зан!Иначе днес ми подариха"Пътеводител на галактическия стопаджия"-филма съм го пропуснала,но надявам се книгата да си струва ,че е доста дебеличка,а аз като почна нещо не мога да не го довърша-тъпо не тъпо[smilie8]
Отговори на това съобщение
 За купуването на цветя по нета
Автор: Мириам 
Дата:   01-03-12 15:34

За купуването на цвята по нета...Купувате ли цветя от интернет,откъде и доволни ли сте?[smile]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: donni 
Дата:   05-03-12 18:00

Може ли някой да каже какво става,отварям темата За книгата под възглавницата и чета" За купуването на цветя по нета..."Тема в темата явно технически проблем?
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: donni 
Дата:   21-03-12 15:50

Нека животът ни бъде по добър.За това е нужно всеки сам да работи със себе си.Това е книга която трябва да ни съпътства ежедневно.Вече излезе и втора книга и това навярно ще бъде една прекрасна поредица.Много любов и светлина Ви желая!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: petq0505 
Дата:   21-03-12 16:06

[smilie24] [smile] [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: donni 
Дата:   23-03-12 09:31

[smilie11] Колко жалко!Помислих да Ви заинтригувам с много полезно четиво.

Отговори на това съобщение
 Всички форуми  |  Всички теми  |  Дървовиден изглед   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 


 първа  назад  1  2  3  [4]  5     всички  напред  последна
За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »http://www.fishing-mania.com - Fishiing Mania - Българският риболовен портал Имоти Работа

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.
Copyright © 2020 www.zadoma.com. Всички права запазени.

Станете почитател на ЗаДома във Facebook