РЕГИСТРАЦИЯ | КОНТАКТИ | ЗА РЕКЛАМА  
Име: Парола: Забравена парола
статии цветя рецепти галерия Каталог
 Нова тема  |  Всички теми  |  Към тема  |  Търсене   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 
 Re:
Автор: moka 
Дата:   19-11-09 11:16

Елче,от свекъра ми знам,че най-добрата почва е под дряново дръвче.А при нас съпругът ми е в час с дърветата,познава ги и винаги си взимам от там почва.А каланхоето мисля,че се води сукулент и обича да му е топличко и по малко водичка[smilie24] .
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   19-11-09 13:02

Момичета,някоя цветарка може ли да ми обясни каква е разликата между пилея и колеус(копривка)? Как да ги различа[smilie11] [smilie11] [smilie11] ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: liljana 
Дата:   21-11-09 18:08

[urlРезките колебания на температурата и нерегулираното поливане могат да доведат до падане на листата.Полисциаса изисква постоянна температура 18-22С и влажност не по-малка от 60%. .Яне надявам се да помогна[smilie24]Публикацията е редактирана (21-11-09 18:12)
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: iana-k 
Дата:   21-11-09 19:22

moka, пилеята е стайно растение с дребни листа, а копривката при нашите условия се отглежда като едногодишно градинско растение с пъстри листа. ННякои я отглеждат и като стайно, но се издължава долните й листа опадват и трябва да се подновява.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: janka57 
Дата:   22-11-09 12:42

Лили,благодаря ти за съвета.Относно влажноста,при мен е по ниска тъй като се отоплявам с парно,пулвелизирам но може би не е достатъчно,а температурата в този момент е по непостояна поради топлото време,не паля така редовно,но дано да се справя.Ето Ваня под снимката пише,че и казали да бъде на по тъмно. [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   23-11-09 09:25

Здравейте,имам един въпрос относно поникването на авокадо от костилка-моят случай е следния-на 21 януари сложих костилка от авокадо,както пише по книгите-над вода,отдолу забучени клечки,6 месеца след това пусна коренче и засадих в почва и до ден днешен не е пуснало клонка[smilie11] .А аз чакам,чакам,но това е вече почти година...Тези дни го извадих от саксията -има доста дълги корени,може би 5см,самата костилка почти се е разцепила на 2 посредата,но нищо зеленко не се вижда.Може ли някой да ме посъветва какво да правя-да се надявам ли,че ще поникне или да се примиря,че няма да стане нищо и да започна отново с нова костилка[smilie11] [smilie11] [smilie11] ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: El4eto76 
Дата:   23-11-09 09:33

Аз не съм специалистка, но според мен щом има коренчета би трябвало да започне и да расте. Може би му трябва повече време! Успех,Гале!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   23-11-09 09:39

Благодаря[smilie24] !Претиснява ме това,че януари ще направи 1 година,но мога да изчакам ако се налага още една[smilie7] [cool] .

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ida_ili64 
Дата:   23-11-09 10:06

Moka,остави я тази да се развива както си иска,а ти си посади и нова-няма да загубиш от това,ако и двете се развият,тъкмо ще имаш готов подарък за някого![smile]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: moka 
Дата:   23-11-09 10:13

Ида,страхотна идея[smilie24] [smile] !Още днес ще си купя авокадо,но няма да губя и надежда за старата костилка[smilie24] [smilie24] [smilie24] .

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ida_ili64 
Дата:   23-11-09 14:30

Хайде сега аз да питам...[smilie8]
Имам проблем с едната пахира,падат листата й,като преди това пожълтяват.Ражда нови и с тях се повтаря.Не е на директо слънце,на разсеяна светлина е,поливам я на 3 седмици някъде,всичко ,както съветват.Мисля,че е болна,днес я полях с калиев перманганат и напръсках против вредители.Обаче,ако някой е имал проблем,подобен на моя и се е справил,ще съм благодарна за съвет или мнение.Този процес е от около година така.От 4 клона даващи листа оголяха два,останаха два,но и единия май ще става багажа[smilie2] ,тъжно ми е така,мразя да губя цветя,исках да имаше "цветен език",ще го науча,за да общувам с цветята си на него,толкова е болезнено да не можеш да помогнеш,а да го гледаш как гасне,като при всички живи същества.Аз за това и спрях да купувам нови-трябва да има място и въздух за старите,а не само да се чудя къде да ги наместя...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: adjaliiska 
Дата:   24-11-09 12:04

Moka,относно авокадото-аз съм пробвала много пъти да захващам и всеки път е различно времето за което покълва(явно зависи от самата костилка,колко е "узряла").
Преди месец сложих 2 костилки(много е важно веднага след изваждане да се сложи) за вкореняване и резултата е:едната костилка няма никакви корени ,а втората напълни бурканчето(с корени)и от два дена е засадена.Много скоро трябва да се покаже и стъбълце(сега е студено така ,че може и повече да почакам).При предишни опити авокадото растеше с часове,но друг е въпроса със зазимяването му,което нещо не ми се отдава.Сега имам една дълга пръчка(при положение,че го рязах два пъти за да се разклони)с 3-4 листенца на върха.Желая ти успех![smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vanq_29 
Дата:   24-11-09 13:04

За пахирата,имах същият проблем с моята.Не искам да те разочаровам,но пробвах какво ли не,нощо не помогна.Отрязох всички клонки,а сега с новите няма проблем.Стана разкошна.Пожелавам ти да намериш друг изход,за да не стигаш до крайност-резитба.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: полин 
Дата:   24-11-09 22:05

Моля за помощ-вече цяла година имам проблем с някакви вредители.Мислех си,след много четене и ровене в интернет,че са акари.Купих си акарицит,но проблемът не се реши.Отдолу по листата,по жилките има ситни бели точки и целите блестят като поръсени с брокат.Ако някой знае със сигурност какво е това нека пише,ще съм много благодарна,че вече съм се видяла в чудо.Аз продължавам да мисля,че са акари,но препаратът или не е добър или не е качествен.Препаратът е ниросан.Преди това бях пръскала с нуреле.Изобщо иизтрових ги тия цветя-без полза.
Отговори на това съобщение
 мошици по Кротона
Автор: pelovska 
Дата:   25-11-09 10:52

И аз като повечето от Вас се нуждая от помощ.Забелязах тези дни като поливах Кротона си, че в чинийката, по саксията и по листата му има много мушици, досущ като винените мушици.Стаята я отоплявам с климатик и понеже въздуха е сух и е винаги топло в стаята, го поливам честичко, така правя и с другите цветя, но по тях няма мушици, но те са и по далеко от него.Имам препарати против листни въшки, но това не са такива и се страхувам да го пръскам да не му навредя. Ако можете, моля Ви посъветвайте ме какво да правя.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: elia78 
Дата:   25-11-09 11:30

Здравей,pelovska![smile] Тези мушици са от преполиване на цветята.Когато почвата е по-влажна се появяват.Изчезват като засушиш малко цветята.По принцип има и препарат против тях,но не виждам смисъл от него.И бъди спокойна-мушиците са досадни,но няма да навредят на цветята ти.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Mim4ety 
Дата:   28-11-09 00:01

Здравейте,момичета.Имам запитване - значи на Кротона листата са клюмнали,опадат.В стаята е постоянно 20-22 градуса.На другите цветя им няма нищо,дори Бегонията не спира да цъфти,на Дифенбахията по същия начин,всеки ден махам по 2-3 жълти листенца,но температурата в стаята е непостоянна,ту 15 градуса,ту 30 градуса.Ако можете помогнете и дайте съвет,ще бъда много благодарна..
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kazakova 
Дата:   28-11-09 00:37

Мичето причината може би е в сухия въздух.Опитай да полверизираш повече и поливай по малко веднъж на седмица[smile] [smilie24]Дано да съм помогнала
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: valka... 
Дата:   28-11-09 23:30

А на цветето Валка му сипват и в чинийката и в чашката, пулверизира се редовно, няма мушици и въпреки че е прецъвтяла още се смее и забавлява.Обича топлинка и приятели!
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Mim4ety 
Дата:   30-11-09 19:09

Привет на всички! [smile] Искам да попитам ако насея семенца от Мандаринка дали ще се хванат и сега ли да ги засея и как да се грижа за тях?Благодаря ви предварително..
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: El4eto76 
Дата:   30-11-09 19:28

Мими,аз пролетта опитах да засея семенца от мандарина и портокал, но нищо не се получи! Завъдиха се едни червеи и аз изхвърлих всичко. Може би съм ги преполяла - аз така си мисля. Нищо не ти пречи да пробваш, обаче, аз също пак ще опитам. Успех![smilie24]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: petq0505 
Дата:   30-11-09 19:35

Засей ги, сложи кофичките в топла и светла стая, ще поникнат...пролетта ги изнеси на слънце , но , ако искаш плодчта , трябва да се облагородят[smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Mim4ety 
Дата:   30-11-09 20:23

Благодаря много за бързия отговор![smile]
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: salviq 
Дата:   30-11-09 21:53

В началото на м.ноември засях луковици от анемоне. За първи път засаждам това цвете и моля да ми помогнете със съвет. Засях направо в почвата в градината. В момента е израснало около 20см с доста добре развити листа. Да го оставя в градината, да го пресадя в сандъче или в градината и покрия с бидон от минерална вода.
Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: petq0505 
Дата:   30-11-09 21:57

От опита на майка ми - не мръзне , цъфти през пролетта и есента[smile]
Засято е в цветната градинка ...

Отговори на това съобщение
 Всички форуми  |  Всички теми  |  Дървовиден изглед   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 


 първа  назад  1  2 ..  8  [9]  10 ..  20 ..  30  31     всички  напред  последна
За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »http://www.fishing-mania.com - Fishiing Mania - Българският риболовен портал Имоти Работа

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.
Copyright © 2020 www.zadoma.com. Всички права запазени.

Станете почитател на ЗаДома във Facebook