|
Автор: mayamadjarova1
Дата: 21-12-12 20:44
Здравейте,Дами!От скоро се регистрирах тук,и определено се забавлявам.Чета,гледам..ама от рецепти,много не вдявам..ТА!?Понеже не съм от великите домакини..Харесва ли ви да просветлите такива като мен,в лесни и вкусни рецепти?Аз знам няколко..като пържени картофи ..с праз!Което си е пържене на картофи, заедно с праз лук..много лесно и мнооого вкусно:)
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: smurfieta
Дата: 21-12-12 21:10
Не е лоша темата. Всички сме супер заети дами, трябва да сме на линия и в офиса и у дома. През седмицата приготвям бързи вечери - паста с доматен сос и пармезан, риба на скара и зеленчуци на пара, баничка..Какво да се прави...Колкото, толкова!
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: mayamadjarova1
Дата: 21-12-12 21:38
Аз просто не харесвам да стоя в кухнята,предпочитам да хвана мотика,отколкото кухненски нож.Ще споделите ли как правите зеленчуците на пара?Никога не съм приготвяла, питам се например, слага ли се масло при варенето на пара?Обикновенно купувам,готов микс,и задушавам на котлона,но не на пара..Защо на пара?
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: nadira
Дата: 21-12-12 22:00
Браво Мая,хубава идея!И аз не обичам да губя много от времето си покрай печката. Тази вечер направих нещо мързелево,оказа се и много вкусно.Ето рецептата:
свинско месо,градинска чубрица,соев сос,горчица,сол и червен пипер.Месото се нарязва на късове,слага се в тавичка, залива с вода,колкото да го покрие,поръсва се със сол и чубрицата.Пече се докато водата стане наполовина и към нея прибавям 2 лъж.червен пипер,3 лъж.горчица и 2 лъж.соев сос.Обърква се хубаво месото в този сос и още малко се пече.Наистина ,много лесно и вкусно!
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: salviq
Дата: 22-12-12 18:24
Сега в сезона на свинското и винското ето един лесен кебап с праса. Месото на хапки, прасата порвам с ножа на 4 и нарязвам на около половин сантиметър, че и по едро, но да е доста прасичката. Слагам ги в по-дълбок тиган, или пък плитка разлата тенджерка, добавям мазнина, чубрика, джоджен, сол, червен пипер и леко запържвам, гася с чаша вино и после доливам водичка да къкри на слаб огън. Ако хвърлите вътре някоя и друга сушена синя слива става превъзходно. Който не вярва да пробва!
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: Наталка
Дата: 27-12-12 16:37
Зленчуците на пара се приготвят в отделен съд, продават се такива съдове и така се казват. Може да се купи и е по-ефтино приставка за пара за обикновена тенджера, представлява сгъваемо сито с крачета. Не се слага мазнина, само вода, но да не се мокрят от нея зеленчуците. Зеленчуците стават бързо, запазват си цвета и солите, за това е не се соли като се приготвят. Съда е подходящ и за кренвирши, наденички, здравословно и бързо се приготвят, няма допълнителни мазнини и сол.
|
|
Отговори на това съобщение
|
|
Автор: ilenka
Дата: 24-01-13 16:46
Ето едни бързи катрофки - колкото бързи, толкова и вкусни:
аз избирам средноголеми картофи,
- мия ги без да ги беля (много важно условие); - срязвам ги по дългата страна само на две;
- омазвам ги всеки един с олио (е,по бързата процедура);
- така и ги минавам със сол;
- нареждат се в омаслена тава с равната страна надолу.
Пека за 30мин.,първо на 250С, като почнат да цвърчат намалям на 150С. Можете и настърган кашкавал да сложите.
|
|
Отговори на това съобщение
|
За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
|
|