РЕГИСТРАЦИЯ | КОНТАКТИ | ЗА РЕКЛАМА  
Име: Парола: Забравена парола
статии цветя рецепти галерия Каталог
 Нова тема  |  Всички теми  |  Към тема  |  Търсене   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 
 Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   11-09-12 21:20

http://dobrodeteli.com/New_teme/270612.htmУвахаеми съфорумци,незнам за Вас,но аз напоследък изпитвам,духовен ГЛАД и СЛАВА БОГУ намирам с какво да го заситя.Ако и Вие чувствате нужда от духовна храна,ето Ви менюто за днес!И много ЛЮБОВ от мен-Донка.Предлагам Ви да помислите за конкретно име на темата![smile]
Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   13-09-12 15:11

[http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1627124/Main/1623519/url]Уважаеми съфорумци днес Ви предлагам да станете малко по-горди с това,че сте българи![smile] Много любов и Светлина!
Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: tinastar 
Дата:   13-09-12 23:21

http://www.spisanie8.bg/рубрики/история/1209-заветът-на-цветните-лъчи.html
Ето това е нещо полезно и в помощ на много хора,но трудно намиращо се по книжарнците.Аз успях да си го набавя и работа по него.[smile]
Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   14-09-12 09:49

[smile] [smile] [smilie3] [smilie25]
Името на темата си е баш[smilie24] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   14-09-12 15:52

http://www.youtube.com/watch?v=bn9HEfTsHLE&feature=relatedТина,сърдечно ти благодаря,че беше пуснала преди време този материал,и също така много ти благодаря за новия.Той наистина е нов за мен.Не се бях докосвала до него а на всичкото отгоре е създаден толкова близо до мен,че ми се иска да отида и да видя къщата в която е станало това.Само през баира какво толкова...[smile] .

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   24-09-12 21:42

http://www.youtube.com/watch?v=GBljx93A8w4&feature=relmfuКолкото повече научаваме по темата,толкова по лесно ще ни бъде декември и след това.Уважаеми съфорумци не пренебрегвайте тази информация.Нещата се случват и ще се случват...[smile] [smile] [smile] Лека и спокойна вечер.Обичайте и бъдете обичани!

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   15-10-12 13:00

http://www.beinsadouno.com/статии Колко актуално звучи! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   22-10-12 20:42

http://dobrodeteli.com/New_teme/171012.htmСтрува си да се замислим!

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   22-10-12 21:38

http://www.vbox7.com/play:646414b9f8&start=131

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: tinastar 
Дата:   31-10-12 10:20

Здравей Дони.Обръщам се към теб понеже не виждам да са се включили много духовни хора,ако беше нещо сиирджийско може би.Радвам се че съм ти дала полезна информация.Имам доста неща които съм си набавила ,а други ми ги изпращат.Сега чета една книга която ми е много интересна и не е трудна за разбиране .Ако желаеш можеш да ми пишеш на лични.Много любов и светли дни на всички
Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   01-11-12 19:52

[urlhttp://dobrodeteli.com/New_teme/311012.htm]За деня на будителите!

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   04-11-12 14:44

Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012 - от 2.11.2012

Само егоистичният Аз заставя хората да правят толкова важно желанието си да са прави. Тук съществува възможност за опасен преход, от своята правота към въображаеми добродетели, надменност, чувство за превъзходство и осъждане. Скъпи мои, когато настоявате на своята истина, вие настоявате за "неистинността" на някой друг. Разбирате ли, ...колко разделя всичко това, а не обединява? Можете твърдо да се придържате към своите убеждения, без да искате от другите обезателно да ги споделят. Вярванията и убежденията на всеки човек са необходими за преживяването именно на неговия опит. Вие просто няма как да знаете, какъв опит е необходим на душата му. Затова е правилно да се разминавате в мненията си с другите. Постъпвайки по този начин, практикувате уважение и почит, приемане и позволяване - атрибути, необходими за обединението и позволяваща на всяка душа да сияе с уникална Светлина.
Архангел ГавраилОтговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   04-11-12 15:07

[smilie24] [smile] ! С Любов и Светлина!

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   06-11-12 12:15

Казвала съм го много пъти и няма да спра да го повтарям - всички вие, всички ние сте/сме невероятни, могъщи, Божествени същества, с огромна светлинна мощ! Няма нито един сред нас, който да е по-малък, или по-голям от другите! Няма гурута, н
яма Богоизбрани водачи - всички сме равни в силата и възможностите си. Единственото, което трябва да направим е да приемем и осъзнаем собствената си сила, да пуснем свелината си силно, така че да пропука пашкула, който ни е стягал толкова време - да встъпим в силата си, която се таи вътре в нас и да оставим Божествената ни същност да разцъфти в цялата си красота, краски и светлина!

Когато отново и отново някой от вас се пробуди и сам осъзнае собствената си красота и величие, когато застане в центъра си, когато поредният човек ми каже "Щом развържа някое възелче и пред мен се открива нов хоризонт. Изключително вълнуващо е :) Прекрасно приключение! " - тогава сърцето ми пее, душата ми празнува и единственото, което ми остава е да се преклоня в любов пред светлината на поредното пробудило се същество!

И както казва моята приятелка и светла съмишленичка Михаела Петрова - "Има една група хора, които не са насочвали вниманието си към тази материя 20, 15, 9, 7 ... години, но в момента, в който "отключат", се оказват по-готови от някои от най-отдадените на каузата си светлинни работници. И на тях също е важно да бъде даден шанс, а не да им се казва "кога стана циганин, когато ти почерня задника". Ами, те са си имали свой път и кармични дела. Но си им е дошъл моментът да "се активират". Та, нашата задача е да се синхронизираме едни с други, да се радваме на всеки нов медиатор и да се свързваме чрез сърцата си.

Поклон пред всички вас, обичам ви и благодаря за общото чудо, което сбъдваме заедно!

~ Мартина Иванова

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: Dessyta 
Дата:   06-11-12 23:09


[smilie24] [smile] ! С Любов и Светлина!
Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   08-11-12 13:15

http://www.svoizbor.com/[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   10-11-12 17:4807.11.2012 г.УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНОРАЗДЕЛЕТЕ СЕ СЪС СТАРОТО МИСЛЕНЕЧовечеството сега, условно казано, е разделено на две: хора, които се интересуват и в някаква степен вярват на информацията за края на света и другите, които напълно отхвърлят и изобщо не приемат истината за тази информация.

Всъщност самата истина е някъде по средата. Тя обяснява, че светът вече не е същият, че се извършват съществени промени, които преустройват същността на Сътворението. Истината казва още, че хората много или малко, усещат в някаква степен тревога от настъпващите промени. Има и съвсем неоснователна тревога, която е свързана предимно с представите за мрачния, напълно унищожителен край на света.

Като установявам тези факти, Аз не искам да ви кажа: бъдете напълно спокойни. Напротив! Аз искам вие да сте разтревожени, но тази тревога да е напълно основателна, което означава да е свързана със стремежа ви за духовна работа. Кога и как може да се получи това? То може да се получи тогава когато разберете какво се изисква от вас и какво сте постигнали. Когато установите колко сериозно е разминаването между това, което се изисква и това, което е постигнато ще разберете, че наистина има място за тревога. А как да се разтревожите е въпрос, който може да получи отговор само и единствено от вас самите. Защо? Защото, как ще се разтревожа например Аз от нещо щом не съм разбрал какво ми казва това нещо. Така е и с всеки от вас. Вашето лично разбиране за нещата от живота ще определи и отношението ви към тези неща.

Сега на преден план стои една структуроопределяща по своето значение задача. Тя е структуроопределяща по отношение на градивния процес, който създава Бъдещето. Нейното изпълнение или неизпълнение ще определи съществуването и развитието на Живота. Става въпрос за вашата лична подготовка за среща с Новите Промени. Ще кажете, че вече е късно – само след месец е критичната дата. Не е късно! Тази дата няма да сложи край на света. Тази дата ще отбележи, върховният момент, от който нататък човечеството трябва да се активизира като съзнателно организирано общество за хармонично взаимодействие между всички разумни сили в Природата. Само пълната интеграция на разумните сили в Природата, а това включва и човешкия разум, може да изведе човечеството от мрака и закостенялостта на старото мислене. Когато преодолеете бариерата на ограниченото, на невежественото разбиране на Новите Промени, тогава ще се наредите в редиците на онези, които заслужават да получат Живот в Новия Свят. Всъщност, нито светлия Живот, нито Новият Свят могат да настъпят без вашето лично участие. Те не могат да бъдат реалност, ако няма кой да ги създаде. Вие сте тези, които ще превърнете сегашния живот в нова и светла реалност. Затова ви призоваваме да се разделите с досегашното си мислене, да се разделите с безличното съществуване, с вашата неангажираност, да се разделите с бездушието си и да осъзнаете голямата роля на вашето лично участие в създаването на Новия Свят. А как ще изглежда той? Какво е различното, което го прави по-значим за бъдещето? Различното се налага от самата действителност. Сега тя е повече от неясна. Човечеството е стигнало до определено ниво от своето развитие и тъпче на едно място вече 4 години – от 2008-ма насам. И всички са се вторачили в икономическото развитие, търсят уж нови възможности, а не искат да разберат, че няма как да се намерят нови възможности след като няма ново мислене. Няма го новото разбиране за начина на живот, няма нито ново виждане, нито нови инициативи. А за да има полза от тях, те трябва да са създадени с разбирането и пълното желание за установяване на духовно извисено, благородно общество. От там трябва да се тръгне – от създаването на духовен живот. Сега човечеството като цяло няма духовен живот. Няма, защото хората търсят спасението си в парите. Погледнете сега като се организират протести какво е искането на хората. Те искат по-високи заплати. И това е правилно. Заплащането на труда трябва да бъде справедливо, но защо никой не говори за нова култура във взаимоотношенията между самите работещи и между работещите и техните работодатели. Нали точно новата култура ще промени и заплащането. Ако един работодател живее с разбирането, че тези хора имат толкова права за живот, колкото и самият той, би ли ощетявал труда на своите работници? Така че ще трябва първо да се оправи мисленето на хората.

Всеки човек би трябвало да потърси справедливо обяснение за кризата, в която се намира сега човечеството. Аз ще кажа, че справедливото обяснение може да бъде дадено само в едно изречение и то е: Много години вече знанието е отделено от вярата и това доведе бездуховността, която убива Живота. Убива го бавно, но последователно и неотклонно. Сега вече имате високи технологии и низши прояви на човешката същност. Напред е умът със всичките негови предимства, но и с големият му недостатък да не признава нищо друго освен себе си. Това е то старото мислене, което трябва бъде преодоляно. Човешкият ум ще трябва да приеме истината за правата на сърцето, духа и душата. Тези тримата ще трябва да бъдат водещи в следващите години, за да може Животът да укрепне.

Старото мислене е мисленето на индивида ограничил себе си в рамките на своите личи потребности. Всички говорят за щастие и щастлив живот, но може ли някой да ми каже какво е щастие. Щастливият живот се разбира като охолен живот. Охолството и самодоволството са критерий за щастлив живот. А къде е вярата? Къде е мисълта за Бога? Ако човек живее с вяра в Бога, ще има и разбирането за равноправие и справедливост. Защото Христос учи да обичате ближния си като себе си, и още защото Христос учи да търсите истината и справедливостта с вяра в Бога:”Почукайте и ще ви се отвори, поискайте и ще ви се даде”. Колко от вас вярват, че ако живеят с любов към ближния, животът им ще се промени? Нищо друго не се изисква, освен любовта да определя отношенията ви: отношения към себе си, отношения към другите и към Природата. Новата култура ще бъде създадена, ще бъде нова култура, само ако се гради върху основата на любовта.

Вие сега очаквате да ви говоря за нови енергии, за нови вибрации, за изключителни, почти апокалиптични промени и е твърде вероятно това, което ви казвам в тази лекция да ви изглежда ненужно, или най-малкото неподходящо за времето. А аз ви казвам, че това е най-подходящото Слово, това е най-наложителното разбиране, това е крайно съществената Истина, защото без всичко това, без нов подход във взаимоотношенията ви, няма как, да се промените, няма как да дойде новият живот. Как бихте постигнали завишени вибрации на вашето тяло, на вашият организъм и най-вече на съзнанието ви с досегашното си закостеняло разбиране на живота. Може ли с нисши чувства и мрачно мислене да постигнеш нивата на ангелската йерархия, към която ви призоваваме? Няма как да бъдете нови хора след като не искате да се разделите със старото си разбиране за живота.

Ще ви посъветвам да се ориентирате към три основни направления във вашия живот, за които ви беше говорил преди време и Йоан Богослов. Ще ви ги припомня и ще добавя и нещо от Себе си, като се надявам да се вслушате в Нашите думи.

Трите основни направления са:

- промяна в храненето;

- освобождаване от кармичните зависимости;

- освобождаване от страха.

Какво имам предвид за храненето? Преди всичко да знаете, че месото не е храна за съвременния човек. Животинската клетка съхранява в себе си генетичната информация на животното. В животинската клетка се съдържа всичко за болестите и характера на съответното животно. Знаете, че всеки животински вид има свои специфични заболявания и специфични характерови особености. С усвояването на месото, човешкият организъм усвоява и информацията, на която то е носител. Така вие оставате в ниските нива на развитие, защото енергията получена от този вид храна, особено ако тя е основна, ще бъде с много ниски вибрации. Тя е коренно различна от слънчевата храна, от плодовете и зеленчуците, които съхраняват в себе си слънчевата енергия. Ето, това трябва да се осъзнае, за да се прекъсне едната основна нишка със старото мислене.

Другото, което искам да ви говоря е за кармичните зависимости. Ще ги има, до тогава до когато вие не осъзнаете грешките си. Какво е кармата? Тя е неблагоприятното, тежкото, трудното положение, болезнено преживени в следствие на допуснати грешки, в следствие на създадена причина. А кога вие създавате неблагоприятната причина? Когато живеете с неразбиране на основните правила на живота.

Основните правила са ръководното начало, което може да ви даде отправната точка за правилен живот. Те са:

- Живей с вяра;

- Създавай с Любов;

- Търси Божията Мъдрост и Истина.

Няма друго! Това е всичкото. Затова на вас трябва да ви е напълно ясно, че когато се говори за изплащане на кармата, вие трябва да знаете, че става въпрос за напълно осъзната задълбочена духовна работа. Да работите със желанието да откриете грешката си и да започнете да създавате своето ново отношение към нея, своето разбиране за нейната причина. Така ще преустановите неблагоприятните следствия, или както казвате вие ще платите кармата си. Плащането ще бъде цената на вашия духовен труд за постигане на необходимата ви интелектуална извисеност.

Няколко думи и за страха. От какво се страхувате вие сега? От неизвестното, от другите, че и от себе си дори. Страхувате се, защото нямате вяра. Нямате вяра в себе си, нямате вяра и в Бога. Неверието е вашият голям враг, който ви държи на нивото на посредствения човек, на нивото на неудачника. Ако ти, който и да си, имаш вярата в Бога, ще знаеш, че чрез това свое силно чувство ти принадлежиш към йерархията на онези същества, които създават и творят чрез Божията любов, с Божия подкрепа. От какво ще се страхуваш тогава? Щом Бог е с теб, ти можеш всичко!

Не можете да вървите напред със страх в душите и сърцата си. Страхът винаги ще ви спъва и винаги ще ви държи в мрак и зловоние. Защото страхливеца най-лесно става подлец, защото страхливеца е неспособен да възприеме ново мислене. Страхливеца не може да се раздели със старото си мислене точно поради страха, който го сковава и ограничава неговите възможности.

Заради всичко това ви казвам: не мислете за чудеса, не се надявайте на някакви свръхвъзможности или магични влияния. Всичко е във вашите ръце. Дадено ви е пряко и безвъзвратно; дадено ви е, за да можете да работите над себе си и да се развивате духовно. Духът е силата и същността на вашия земен живот. Духът е вашето минало, настояще и бъдеще. В него е съхранена Програмата за вашето личностно развитие. Дайте му възможност да я разработи! С вас и чрез вас, т.е. чрез хармонично изградените отношения между ума, душата и сърцето, Духът може да се разгърне. Разгърне ли се, той ще ви отведе на нивото на ангелската йерархия, ще ви направи съпричастни към Божия Промисъл за Еволюция на Сътворението.


Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   11-11-12 11:08

[smile] [smilie24] Тук и сега[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   13-11-12 08:05

Често съветваме Светлините работници да следват пътя, който им носи радост. Тъжно е, но мнозина от вас преживяват живота си изключително заради другите, ставайки толкова задължени и измъчени от самоналожените задължения, че просто губят виждането си за това, какво може да им донесе радост. За да го усетите отново, ще трябва да изпробвате нови пътища и неща, но мнозина намират тази идея плашеща или нямат, или не чувстват достатъчно свободна енергия за целта. Имаме друго предложение. Идете в библиотеката или в книжарница. Прекарайте там известно време, бродейки между книгите и обърнете внимание, къде се застоявате най-много. Там, където прекарвате най-дълго време, лежи ключът към вашата страст. Скъпи мои, следването на пътеката към радостта е толкова важно сега. Когато сте заети с дейност, която кара сърцето ви да пее, прегръщате Настоящето, намирате се в наслада и вдъхновение и това естествено ви включва към Източника. Когато прекарвате времето си в радост, благодарността струи сама от сърцето ви. Обичайте се достатъчно, за да откриете отново това, което ражда във вас ентусиазъм и страст - и отново ще усетите вкуса си към живота!
Архангел Гавраил

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   16-11-12 12:3114.11.2012 гУЧИТЕЛЯТ ИИСУС ХРИСТОСВРЪЗКАТА С ВЕЛИКИТЕ СВЕТЛИ СЪЩЕСТВАПриятели мои, искам да ви посоча чрез тази лекция, една редовно допускана грешка, или ако искате наречете го пропуск. Пропуск, който вие не забелязвате поради инерцията, която ви движи във вашето ежедневие. Става въпрос за установяване на вашата връзка със Великите Светли Същества.

Кои са Великите Светли Същества? Това са онези пратеници на Бога Абсолют, които са най-близки помощници на Създателя. Бързам веднага да поясня това изречение. В други лекции ви е обяснявано, но за целта конкретно на тази лекция ще трябва да припомня и в някаква степен да уточня информацията.

Бога Абсолют, е Създател на Вселената, на Живота, на всичко, което може да се нарече Сътворение като Идея. Той създава Великата Идея за Живот на Сътворението. В този смисъл Той стои над всичко и над всички, защото всичкото и всичките са плод на Неговата Мисъл, плод са на изявената Негова Идея за Сътворението, включително и Аз. Той чрез силата на Своя Дух създава Бог Отец като прекия изпълнител на Неговата воля, създава Мен, като Словото, чрез което работи и се изявява самият Той, създава и Великите Светли Същества, които са първи помощници на Бог Отец.

Забележете, че казвам: Той чрез силата на Своя Дух създава… Това е Светият Дух, истинното проявление на Абсолюта. Така както вие като разумни същества не можете да се проявите без вашата мисъл, без идеята за каквото и да било начинание, така и Той не може да се прояви без пряката изява на Своя Дух. Не беше много отдавна, когато обяснявах в друга лекция, че Сътворението е постигнато чрез прякото участие на Съзидателната Сила. Частица от Съзидателната Сила е вложена във всичко Съществуващо, а това означава частица от Духа Божии, Който е Идея и Мисъл на Абсолюта, Негова енергийно-информационна Същност проявена и проявяваща се като Съзидателната Сила.

Необходимо е и още едно пояснение. Кой е Бог Отец? Той е Строителят на Живота, Строителят на Сътворението, в този смисъл Той е Създателят. Той е Изпълнител на Волята на Абсолюта с най-голямо участие на Своята творческа проява. Вселената и всичко в нея има своя вид и качествено организиран Живот в резултат на Неговата деятелност. Той е Бог Отец за хората, защото е техен Създател, но неговата творческа дейност е подчинена на Волята, подчинена е на Идеята на Абсолюта. Сам Той е Създаден от Абсолюта, за да бъде Проявление на Волята Му. Така Ние: Бог Абсолюта, Бог Отец и Аз сме едно Цяло, Една Машина (съжалявам за грубото уточнение, но то е необходимо), Която може да съществува благодарение и само на Духът Божий, Светият Дух. В рамките на физическият свят Бог Абсолюта присъства, или по-точно Бог Абсолюта е познат като Светият Дух, и затова вие казвате Бог Отец, Бог Син и Светият Дух. Това, което стои над всички и всичко е Светият Дух. Той няма как да бъде отделен от Абсолюта, Той Е Неговата Същност, Неговото най-първо Проявление. В този смисъл вашето разбиране за Светата Троица трябва да бъде, изразено като напълно осъзнато от вас възприемане на Бог-Абсолюта чрез Неговите ТРИ СЪЩНОСТИ: Светият Дух, Бог Отец и Бог Син. Той Е всичко това, и чрез Него е постигнато Сътворението.

Сега вече можем да говорим за Великите Светли Същества, кои са те и каква е тяхната роля във вашия живот?

Великите Светли Същества са Създадени като Архангели, Власти, Престоли и т.н. вие най-общо ги възприемате като ангели. Всеки от тях е създаден, за да бъде пряк помощник на Абсолюта в изпълнението на Неговия Промисъл за Живот във Вселената. Те вземат участие във всичко, което се случва не само тук на вашата планета, но и във цялата Вселена. Затова са и многобройна Армия от Велики Светли Същества, защото се грижат за въдворяване в живота на Чистите Божии Мисли. За тази Цел, те служат на Създателя, като се стремят да установят връзка с вас, за да ви помагат във вашето духовно осъзнаване и израстване. Те са най-прекият път между вас и Бога, защото като Негови първи помощници Те са взаимно свързани с Бог Отец, Бог Син и Светият Дух. Те работят като осъществяват ежедневна и определено профилирана връзка с хората. Профилирана, защото всеки има свое направление, за което отговаря и всеки от тях работи с хората съобразно тяхното (на хората) ниво на съзнание. Ти, който и да си, можеш да установиш връзка само с онзи клас помощници на Бога, които отговарят за хората с твоето ниво на съзнание. Когато ти успееш да повишиш вибрационното ниво на своето съзнание, което означава, когато успееш да постигнеш напредък в духовното си развитие, тогава Тези, с които си работил до този момент ще те свържат със своите по-висшестоящи братя.

Всички Светли Същества са Велики, защото проявяват по най-съвършения начин Божията Любов и Мъдрост и защото служат напълно безрезервно на Божията Истина. Те в своята дейност имат само един ориентир: Божията Любов, и само Те до сега са успели в Света на Своето Съществуване да въдворят Мъдрост и Истина чрез Божията Любов. На вас ви предстои да постигнете точно това: да въдворите в своя живот Мъдрост и Истина чрез Божията Любов. Ако добре ме разбирате, това означава да успеете да създадете първо у себе си отношение към Истината, като осъзнаете същностното значение на добродетелта Справедливост. Това изисква да я приемете като Правдата, за която ви говори вашият Учител Беинса Дуно. В своите беседи, Той говори много често за Правдата, но вие все още не разбирате смисъла на тази дума. Правдата е истината на Сърцето, Справедливостта е истината на Съзнанието. И в единия и в другия случай говорим за Истината, но в двата случая тя се проявява по два различни начина.

Когато трябва да установи Истината, Сърцето винаги допуска в някаква степен компромис. Сърцето може и да отстъпи, да направи прошка, да преотстъпи позицията си в името на Любовта – за да не Я загуби, за да Я запази, което означава, че сърцето винаги има у себе си в някаква степен страх, че може да загуби Любовта и се стреми винаги да я съхранява. Затова Правдата носи Истината на Сърцето. Правдата е омекотената сила на Истината, а тя е омекотена, за да може човекът да се приучи да работи с Нея, да работи с Истината.

Когато трябва да установи Истината, Съзнанието я приема като твърдото основание на Разума. Разума е проявената възможност на Ума да анализира и съпоставя безкористно и безкомпромисно фактите от живата реалност. Когато една Истина достигне до съзнанието, това означава, че тя е преминала висшата оценка на Разума, Разума е преценил, че тя носи най-точната информация, че тази истина с точността на своята информация се намира най-близо до Божията заръка за установяване на Справедливост. Тук вече няма компромиси за сметка на точността на фактите, които определят Истината. Те се предават и възприемат в своята пълна автентичност. И точно чрез проявата на пълната автентичност на всички обстоятелства, явления или най-общо казано факти, се проявява Любовта – Божията Любов. Тя е всеобхватна, еднакво се интересува от всичко съществуващо и с еднаква сила присъства в неговото проявление. Когато човешкото съзнание достигне това ниво на своето развитие, което ще му позволи да живее чрез Любов, тогава Справедливостта ще се установи в Света като водеща Сила в организацията на Новия Живот. Затова, когато Любовта участва в определянето на Истината говорим за Висша Справедливост, но Любовта от нивото на Божия Любов. Това е Великият Замисъл на Създателя: човечеството да изгради Живот, чрез който Висшата Справедливост да служи като основа на новоизграденото чрез този Живот Общество.

Каква е задачата на Великите Светли Същества? Да ви помогнат да изградите Общество като тяхното, Общество на Висша Справедливост. Те трябва да ви научат да въдворите в своя Живот Мъдрост и Истина чрез Божията Любов. Но това може да се случи само когато вие поискате, само когато вие осъзнаете колко е необходимо да създадете точно такъв Живот, точно такова Общество.

Приятели мои, Аз дълбоко вярвам във вашата изначална добронамереност! Вярвам, че е възможно човечеството да създаде условия и възможности за пълноценна изява на тази добронамереност. Потърсете помощта и подкрепата на Великите Светли Същества. Те ви очакват! И ви търсят, но вие все още не можете да осъзнаете порива на това чувство, което идва у вас, за да ви призове към нов живот. Повярвайте във вашите възможности! Те са напълно реални. Никой от вас не е създаден, за да бъде лъжец, подлец, крадец или, не дай Боже, убиец! Всички имате вложени във вас добродетелни качества, които да ви служат за създаването на високо нравствен живот. Затова искам да ви посъветвам следното: отделяйте всеки ден пет минути за връзка с Великите Светли Същества. Не си мислете, че само молитвите към Бога могат да ви бъдат в помощ. С тези молитви вие предимно искате и за съжаление много рядко се досещате да благодарите. Аз сега ви предлагам нещо съвсем определено. Във време, което е удобно за вас, време в което да не сте притеснени от нищо и да не бързате за някъде, потърсете връзка с Великите Светли Същества. Отначало използвайте обръщението „Велики Светли Същества”. С времето, ако достатъчно искрено търсите връзка с тях, сами ще разберете, кой ви помага и сами ще усетите как да назовавате вашият духовен помощник. Всеки желаещ да работи с вдъхновение и любов за своето духовно развитие има до себе си свой духовен водач. По напредналите от вас не могат да отрекат усещането за това духовно присъствие.

Какво по-конкретно е необходимо да правите? Нищо друго, освен да сте спокойни и уравновесени в минутите за общуване с Великите Светли Същества. Разговаряйте с тях като с най-близък приятел. Доверете им вашите тревоги и съмнения във връзка със способностите, които са ви необходими за духовна работа. Поискайте съвет, напътствие, а това означава подкрепа за пълноценната ви работа. Обичайте ги, като желания от вас близък приятел, когото искате да имате. Не си мислете, че след като сте приключили разговора си с тях, сте преустановили и връзката си. Винаги има някой до вас, и в този смисъл бъдете уверени, че ако се стараете да приложите в живата действителност своята добродетелност, непременно ще получите подкрепа.

Желая ви успех!

Мир вам!


Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   20-11-12 16:32

[urlЕнергиите на прехода
July 28, 2010 by Стефи Недевска
Filed under Общи, Статии
6 Comments
Сигурно няма по-спорна и дискутирана тема от темата за края на времето, наричан и обрисуван от мнозина като апокалипсис. Към това като прибавим календара на Маите, климатичните промени, предполагаем удар с астероид и какво ли още не излиза една голяма каша от страх и безизходност. В следващите редове реших да обобщя, анализирам и отсея идеи и предположения какво може би се случва или предстои. Със следната уговорка: Никой НЕ ЗНАЕ и не може да знае какво ТОЧНО и КОГА ще се случи! По причина, че човечеството разполага със СВОБОДНА ВОЛЯ и ТВОРИ бъдещето си във всеки миг. Това, което ще опиша по-долу са предположения идващи от моя опит и усещания и ползваните от мен източници: Друнвало Мелхизедек, Мариана Везнева, Дорин Върчу, Йорданка Николова, С.Н. Лазарев и др. Препоръчвам когато четете подобни материали винаги да ги слагате на вътрешната си везна, за да премерите според вашите критерии дали има тежест и истина в написаното.

Най-точна и подробно темата за прехода е изложена в книгите на Йорданка Николова „Съкровищата на тракийските царе” книги 1 до 5 и най-вече 4 и 5. Горещо препоръчвам да се запознаете с тези четива, тъй като там ще намерите потресаваща информация за историята на България и сътворението.

Нашата красива планета Земя е живо същество и също като нас има душа и тяло, което ние като дребни бактерии обитаваме. Предполагаемия край на света е край на един етап от развитието на Гея и подготовката й заедно с живите същества вкл. и човечеството в преминаване на по-високо енергийно ниво. В материален план става дума за движение на земята водена от нашето слънце по синусоид, като през 2012 нашето слънце ще застане на една ос с Централното, Голямо Слънце на Вселената. Това е закономерен еволюционен процес, който се осъществява в цикъл от 280 000 години. По-високото енергийно ниво изисква „олекотяване” на материалните обекти в това число земята и нейните обитатели в материални тела. Това не означава според мен смърт на телата и превръщането ни в дух и сенки в рамките на дни или часове. Никой от споменатите източници не говори за революция, а за еволюция, а еволюционните процеси са бавни и постепенни. Всички обаче са единни, че се върви към четвърто измерение, където времето като категория няма да съществува, т.е. няма да има минало, настояще и бъдеще, а всичко ше се случва едновременно както например в едно и също време телевизорът има по няколко канала с програми. Т.н. олекотяване има и друг смисъл- освобождаване от агресия, завист, алчност, гордост, ревност, и всички подобни негативни емоции блокиращи каналите за чистата енергийна субстанции на живота, наречена ЛЮБОВ. Негативните, емоции, както и позитивните, си имат центрове, разположени в мозъка- негативните в дясно полукълбо, позитивните в ляво. Запомнете това, ще се върна към него след малко. Така наречения период на прехода, в който се намираме сега, е започнал според маите с появата на ярка синя звезда (която астрономите регистрираха като комета) на небосклона през есента на 2007 и продължава до 2012 където спира календара им. Защо няма повече предсказания за след 2012? Да помислим:

Хипотеза 1 и най-разпространена: Светът свършва с потоп или удар на астероид. Земята загива, а и ние с нея.

Хипотеза 2: Минаваме в друго измерение, материалните обекти се разпадат, ние губим телата си, но продължаваме да живеем като духове.

Хипотеза 3: Животът става коренно различен поради нарастване на духовния потенциал на човечеството и способността му със силата на мисълта и свободната воля да твори живота си ежесекундно по подобие на бог, т.е. информационното поле става отворено за всеки и минало, настояще и бъдеще се сливат и непрекъснато променят, т.е. престават да съществуват. Като няма бъдеще как маите могат да го предвидят?

Вие, четящите тези редове, коя хипотеза си избрахте? Защото точно това се случва днес, в ситуацията на прехода, подпомогнат от влиянието на звездите, конфигурацията на Големия кръст , ускореното темпо на живот и отварянето на все по-вече енергийни и информационни канали. ИЗБОР.

Във времето на прехода се дава шанс на всеки да направи САМ своя ИЗБОР накъде ще се самоопредели- ще върви напред по пътя на духовното или предпочита да си остане в материалното измерение.

Уговорка: Духовния етап е закономерен и не може да се избегне, но може да се забави и отложи ако душата предпочита така. Във времето на прехода на всички души се дава шанс и помощ да преминат по пътя безболезнено и с радост и удоволствие. Някои отдавна вече са направили избора, други тепърва ще го правят. Казват също, че няма значение към кой момент ще се обърне душата, краен срок няма, на всички ще се помага. Но някои ще са в първата вълна, други по-късно и т.н. Тези процеси непрекъснато са се случвали и преди нас е имало високо еволюирали духовни същества, но тогава е било поединично, а сега групово за цялото човечество. Успелите преди са напускали нашето измерение, някои от които са се върнали и са сред нас като въплътени или не наши духовни учители или ангели, архангели, а други обитават различни по-еволюирали планети.

И така – човечеството се разделя и оформя в две групи, които в бъдеше, в новите времена ще съществуват паралелно, в различни енергийни полета, т.е. ще обитават различни „програми на телевизията”. Нека просто да ги наречем Духовните и Материалните.

За духовните програмата се очертава да бъде феерия от светлина, любов и хармония, божествени багри и звуци. Всички онези мечти, които пазим в генетичната си памет.

За да се стигне до там обаче, нека се върнем обратно в реалността днес.

Земята, нашата Майка и Дом, също се променя, за да се олекоти и освободи от натрупаното замърсяване и негативни мисли и енергии, които човечеството неконтролируемо излъчва. Как? С нейните механизми – земетресения, вулкани, вятър, проливни дъждове- всички те природни процеси имащи отношение към нейното и наше пречистване. Честотата и силата на природните катаклизми се оказва в пряка зависимост от отношението на човечеството- с увеличаване на неговата загриженост към планетата, респ. неговата духовност, честотата на тези планетарни катаклизми се видоизменя. Вече има достатъчно доказателства за проведени медитации и молитви, които променят силата и интензитета на очакван природен катаклизъм. В отговор на спорния за науката въпрос – климатичните промени предизвикани от човека ли са или са закономерен процес на развитие на планетата, моя отговор е да и на двете групи. Но с допълнение, че човечеството има способността да влияе на силата и скоростта на процесите.

И така да видим както още се случва в прехода. Откъде изгрява слънцето днес? Констатираното изместване на земната ос, както и на магнитните полюси изпрати слънцето да изгрява от североизток. Лесно може да се провери. Тези, които наблюдават небето забелязват промяна в траекторията на Млечния път. Това са външните белези на променената ос на Земята спрямо космическите тела. Климатичните промени са другия показател. За България се очертава установяване на тропичен климат- влажен и топъл. Промените в климата се коментират в медиите обстойно, но нека да видим какво се случва в нашите тела и души.

Последващото изброяване се основава на прочетеното и много точно обяснение в книгите на Йорданка Николова, български посветен и сензитив, и по специално книга 4 от „Съкровищата на тракийските царе” стр.111-118.

1. При завъртане оста на земята кристалната решетка на земята и кристалната решетка на човека и неговия мозък се енергизират по начин, по който центровете на положителните емоции, връщам се към момента по-горе, в лявото полукълбо се зареждат, и се отварят нови центрове на духовност. Тъй като положителните центрове са като скачени съдове с центровете на агресията и дуги негативни емоции, негативните се запушват , а позитивните отпушват. Това е замисълът, а на лично ниво повтарям личният избор е фактора. Например центъра на страха се уравновесява с центъра на …..вярата. Ако се движим по правилния път земята с преместването на земните оси ни помага да увеличим вярата и елиминираме страха.

2. Друг признак е безсъние или липса на сън. Това е свързано с преминаването ни към друго измерение, част от които е сънят. До сега възприеман като пасивен, неконтролируем от нас процес, а сега превръщащ се в активен фактор на нашата духовна промяна.

3. Буденето в 3 часа през нощта и заспиването отново в 5 ч случва ли ви се вече?

На мен и моя приятел ни се случваше всяка нощ от почивката на о. Крит през юни и особено се радвам, че намерих обяснението защо. През тези два часа енергиите носят най-фините вибрации и творческия потенциал е най-мощен. Почти напълно отсъства Егото и мисълта, подпомогната от отворения канал към божественото, твори промените в менталното, емоционално и духовно тяло. Това отдавна го знаят посветените и монасите, както например на Атон, и техният режим е съгласуван с ранно ставане и молитви. Само че сега, почти „без да искаме” го правим и ние. Всъщност нашата душа решава. През тези скъпоценни два часа мислите се материализират така че внимание с егото и желанията, ако се прокраднат такива!

4. Ярки или кошмарни сънища – идват за да помогнат изчистването на стари травми и подтиснати чувства, които се преодоляват с ПРОШКА и ЛЮБОВ.

5. Главоболие, виене на свят, неадекватност- всички те свързани с магнитните промени и промените в мозъчните центрове и изчистването на страховете и негативното.

6. Дихателни проблеми, алергии, простуди с нехарактерни признаци, трудно подлагащи се лечение. Свързани с преструктуриране на дихателната система и пренастройка към намалена употреба и зависимост от кислород. В прехода намалява количеството на кислород в атмосферата и дихателната система, белите дробове ще поемат други функции като антена и разпределител на информация.

7. Аутизъм – свързан с новото измерение. Това са предимно хора, които получават толкова много информация, че изпадат в гняв и за да се предпазят се затварят. При останалите хора има филтри, чрез които пропускат само информацията, която могат да понесат и така се предпазват. Децата аутисти могат да общуват с кристали, животни, растения за да се разтоварват. Да не се насилват да бъдат като другите, това е опасно за тях и останалите. Болестта е божествен механизъм за тяхното спасение.

8. Промени в храносмилателния тракт – изчезване на чревни бактерии, гадене, повръщане, отхвърляне на храни, и по-специално някои видове месо – като свинско, телешко. С новите вибрации намалява зависимостта от месото и организмите се пренастройват към суровоядство и по-фините енергии на зеленчуци, плодове, ядки. Особено полезен мед и медни продукти.

9. Депресия – промяна в емоционалното тяло поради насочване на творческата енергия навътре, а не навън. Депресията се появява и при намаляване на енергийното ниво когато вместо жизнерадост се отдава превес на страхове. Страхът се храни от жизнена енергия. Припомням страх се лекува с вяра. Препоръчително е всеки да намери механизъм за изява на творческата енергия – според заложбите – като рисува, пише, пее, свири, танцува или се грижи за другите, върши работата си с любов и т.н. както е най-подходящо.

10. Съотношение кръв : лимфа от 3:1, се променя на 1:3, което се отразява по днешните медицински критерии като анемия, тъй като количеството на желязо намалява за сметка на силиция. Лимфата се счита за преносител на божествената енергия. Промяна също в ритъма на сърдечна дейност, тъй като лимфата е по-тежка от кръвта. Далакът върви към закърняване, тъй като досега той се е грижил за преработка на кармичните уроци, заложени в гена, и след като няма да има карма, не е нужен.

11. Бъбреци и пикочно-полова система – запазва се начина на размножаване с разликата че водеща става Любовта, а не привличането, изразяващо се с танца на хормоните и феромоните. Водата продължава да е от изключителна необходимост, но препоръчително да се зарежда преди употреба- ако не идва от чист извор, може да се работи с мисъл или кристали. Най-лесният начин е препоръчваният от известния японски учен Масару Емото, заснел и изследвал кристали на водата, като той препоръчва към всяка бутилка с вода се отправи мисъл и/или напише на който и да е език послание „Любов и благодарност”. Според изследванията това послание превръща водата в много красиви и енергизирани кристали. Любовта и благодарността повдигат енергетиката на всичко към което се отправя -човека, растенията, животните, кристалите, земята и т.н . За допълнително енергизиране на водата може също да се използа литиев кварц, поставен близо до шишето с вода.

12. Костната система – поради олекотяването на телата костната система губи от тежестта си и предимно намалява калция. Съпроводено е с болки в кръста, изправяне на гръбнака, удължаване на тялото и крайниците (може да са ви нужни следващ номер обувки). При изследвания прилича на остеопороза поради намалелия калций. Препоръчва се преди лягане 50 мл. червено вино с лъжица мед.

По темата вероятно ще пиша още. Може би са възникнали въпроси или имате да споделите лични преживявания в подкрепа или отрицание на изложеното. Моля пишете като ползвате линка за коментар. Всичко което можете да споделите ще обогати картината, така че пишете, споделяйте. Винаги съм вярвала, че знанието или както обичам да казвам, за какво става дума, е най-важното оръжие в ръцете на пробудения човек. Това е мечът на Арх. Михаил, Ескалибъра на Крал Артур, гръмотевицата на Зевс. Който се сдобие с него е издържалият изпитанията посветен в царството небесно.

Написах тези редове с вярата, че това познание ще подпомогне вашия личен избор, ще надвие колебанията и ще изтрива окончателно страховете, съпътстващи неизвестното. И оставам с тази вяра.

И накрая тъй като постъпиха много запитвания от мои приятели и познати ползващи английски от днес всичко, което публикувам ще има и английски вариант. За съжаление ще ми бъде много трудно да се върна назад и преведа вече публикуването. Ако някой от вас се сдобие с време и възможност, едно по едно да превежда и да ми праща по е-mail за редактиране предишните теми, ще съм много благодарна.

А който се вдъхнови да рисува, пише музика или сътвори нещо- е добре дошъл в сайта! Или според моя любим Учител Тот/Зевс/Меркурий/Хермес:

Написаното не съществува, защото някой го е написал, а защото някой го чете.

:
]

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   22-11-12 19:25

[smile] [smilie24] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   23-11-12 13:35

С всеки изминат ден все повече се убеждавам, че хората, които обичаме, са само наши отражения – подобното привлича подобно и открива подобието си в околния свят
. А другият човек е само повод за изява на любовта, която носим в себе си – не той предизвиква любов в нас, а само събужда любовта ни към нас самите – към себе си, отразен в другия. Когато обичаме другия, обичаме го заради това, в което си приличаме – определяме го като сродна душа и виждаме наистина с очите на любовта – тоест, само подобието. Ти си като мен, ние сме еднакви, ние сме сродни души, дали не сме едно… Има безброй сентенции за любовта, половината от които на тема “Обичам начина, по който ме караш да се чувствам”.

Любовта към другия човек всъщност се оказва любов към себе си – чрез другия човек ние започваме да се харесваме, да се обичаме, да чувстваме удовлетворение от себе си. Подобно на любовта усещане е вдъхновението – то привидно се пробужда от някаква нова дейност, която просто ни грабва и ни отнася, изпадаме в състояние на безвремие, на самодостатъчност, на висше щастие, когато се занимаваме с нещо, което ни харесва. Такова чувство може да предизвика всеки човек, всяко живо същество, всяко занимание, на практика всичко в света – стига човек да има “рецептори” за него.

Истинско откритие за човека обаче е същото това състояние на висше щастие, което го спохожда… без никакъв повод. Едва тогава човекът разбира, че състоянието на любов принадлежи на него, а не се внася отвън, от някой друг или нещо друго. В такъв момент разбрах защо хората, които наричаме Учители, не са зависими от други хора, от вещи, от дейности – именно защото те са постигнали това състояние на наистина безусловна любов. Те нямат необходимост от никой и нищо, за да пробужда любовта в тях – умеят сами да я пробуждат. Намерили са източника в себе си.

Любовта побеждава всичко – човек в името на любовта, в името на запазването на това състояние на висше щастие, е готов да преодолее страховете си, да се бори с недостатъците си, да промени принципите си – на практика, готов е на всичко, което е по силите му. Любовта е разменната монета – в замяна на тази висша енергия се изисква малко усилие, малко работа в полза на душата. Ако в другия човек ни привличат собствените ни качества, които харесваме, то у него не харесваме именно онова, което остава в сянка при самите нас – качествата, от които душата желае да се освободи. Това е цената на любовта – освобождаването на душата от един ненужен за нея товар. Какъв е той, можем лесно да разберем чрез човека, който обичаме.

Срещу тази цена обаче получаваме много повече. Когато обичаме – в това високо-енергийно състояние, светът наистина се разтваря за нас и всичко става възможно. С каквото и да се захване човек, то се реализира по магически начин. Притокът на енергия, радостта, вдъхновението изпращат човека на “седмото небе”. Светът става различен. За някои хора той винаги е такъв. Тоест, любовта, която се пробужда в човека, винаги е дар от Бога и му позволява да живее с щастието толкова дълго, колкото може да го задържи. Дотогава, докато не пожелае да запази на всяка цена това щастие завинаги, докато не се опита насила да впримчи другия човек или вдъхновението си (което е и краят на любовта).

Защо свършва любовта? Аз мисля, че не свършва, а се трансформира в друга любов, с едно стъпалце по-висока, когато си изпълни задачата. Любовта ни променя и следващият човек, който ще я пробуди отново в нас, ще съответства на новото ни състояние. Затова и всяка следваща любов е по-силна, по-хармонична и всеки следващ човек в живота ни все повече се доближава до истинската ни същност. В този смисъл, ако съществува “любов за цял живот”, тя трябва да е между хора, които се променят хармонично, всеки за себе си и двойката като цяло. Факт е обаче, че при повечето двойки любовта изчезва, а оковите на брака променят окованите насилствено и не особено хармонично… и това е път.

Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: donni 
Дата:   23-11-12 17:45

21.11.2012 г.МАЙКА БОГОРОДИЦАМОЯТА ЗАРЪКАДеца Мои! Вие всички хора сте деца, независимо от възрастта си. Вие сте деца като съзнание и разбиране за живота. Божията воля за вас е все още нещо абстрактно.

Вие – голямата част от населението на планетата, все още не разбирате как и по-какъв начин Бог съществува, не разбирате и не можете да си обясните как Той е извършил сътворението, но най-тревожното е, че въпреки вашата неориентираност, вие не искате да повярвате на информацията, която ви предават Възнесените Владици и Висшите Учители от Бялото Братство.

Аз идвам сега на този ден, при един съвършено нов за Мен информационен източник, за да може това, което предавам и твърдя в други свои контакти, да се разпространява все повече. Искам всеки от вас, който чете този текст, да знае, че Аз Майка Богородица, Майка Мария, съм вашият силен и истинен закрилник. За съжаление вие все още имате такъв начин на живот, за който ви е необходим закрилник. Вие грешите почти на всяка крачка от своя живот. Така се получава когато децата прохождат. Техните неуверени крачки са причина да залитат и падат, макар че началния път има съвсем кратко предначертание. В своите начални стъпки детето не може да си изгради пълна представа за посоката, в която се движи. Много често то тръгва съвсем неориентирано към нещо, само защото това нещо му се е видяло интересно. То, поради своята ранна възраст, а това означава и неопитност, не може да си представи, че в живота има трудности, то не познава волеизявата, последователността и голямата необходимост от всеотдаен труд, за да постигне своето желание. Ето, така ви възприемам Аз - като малките деца, които не знаят всичко това и поради тази причина допускат грешки. Но колкото и да е голяма майчината ми любов към вас, Аз виждам, че вие вече сте достатъчно пораснали, за да можете да разбирате какво ви се говори. Да! Вие пораснахте, а ви се иска все още да бъдете деца. Вие все още искате да ви се прощават грешките и все още не осъзнавате, какви са последствията от това неразбиране.

А защо вие не можете да разберете сериозността на положението в което се намирате? Всъщност, в какво се състои сериозността според мен. В създалото се недоразумение между вас и вашият Създател. А недоразумение наричам Аз, вашето незачитане на Неговата Воля – да бъдете праведни и да живеете чрез любов. Аз се обявявам за ваш закрилник, защото чрез своите действия, чрез всичко, което е възможно и е по силите ми, искам да ви науча да зачитате бащината воля. Моята закрила се състои в големите ми усилия да ви науча да обичате. Само този, който искрено обича може да бъде нравствен и силен човек. Да ви науча да обичате според мен означава, да ви помогна да повярвате, че сте създадени с любов и да потърсите тази любов във вашите души, във вашите сърца. И най-същественото: да можете да отвърнете на бащината любов с любов. Излишно е тепърва да ви убеждавам как навсякъде в природата, как навсякъде в Живота можете да срещнете тази любов.

С всичката сила на майчината си любов, ви уверявам, че вие сте създадени, за да бъдете щастливо попълнение на Божия свят. С дарената ви способност да притежавате разум вие сте богоподобни. Тази истина трябва да бъде напълно осъзната от вас, за да можете да се развивате в посоката на духовно облагородяване. Животът, който имате сега не е това, което трябва да бъде нито според Божия промисъл, нито според вашите възможности. Божият промисъл е вие да живеете чрез любов, а във вашите възможности е вие напълно да проявите тази любов.

С това обръщение към вас, искам да ви вдъхна увереност и да ви подскажа колко съществено за вас е сегашното време. То е време на подем за цялата Вселена, а вие се отклонявате от тази вездесъща градивна Сила само поради вашето неверие. Аз няма да ви увещавам, нито пък тепърва ще обяснявам истината за вашия Божествен произход. Искам само да знаете, че сте обичани, че на вас се възлага голяма надежда за спасението на човечеството, и че няма друга по-голяма грешка във вашия живот от отрицанието на предложената ви помощ от Йерархията на Светлината. Всички Ние, които сме носители на светлата Божия любов ви прегръщаме с много нежност и ви приканваме да отговорите с любов на нашата любов. Няма друго спасение за живота, тъй като самата любов е живот; няма друго спасение за бъдещето на човечеството, защото бъдеще може да има само там където има любов.

Оставям ви с пожеланието искрено да обичате, и със заръката да създавате добро, да проявявате доброта и изявявате добродетелта, с която ви е дарил вашият Отец.


Отговори на това съобщение
 Re: Духовна тема
Автор: petq0505 
Дата:   23-11-12 18:12

[smile] [smilie24] [smilie25]
В цялото изложение използвам някои понятия, които се употребяват с доста противоречив смисъл, затова се налага да уточня какво съдържание влагам в тях:


В най-общ смисъл, под илюзия разбирам нереалистична представа или възприемане на действителността - субективно преувеличаване или смаляване на някои ценности и смислови определения. Повечето философски направления не употребяват това понятие, защото за тях действителността или я има, или я няма. Но когато навлезеш в многоплановото битие и се сблъскаш с многопосочните взаимодействия, то неминуемо се натъкваш на илюзорните възприятия и тяхното отражение върху човешкия мироглед. Подчертавам: действителността е реално съществуваща, но нашите представи за нея са илюзорни защото сме приели, че материалният свят е единствено съществуващият. Илюзията се явява като следствие от самонадценяване на собствените ни способности за реално възприемане и оценка. В този смисъл илюзията е повърхностно знание, а не несъществуваща действителност, както я възприемат мнозина.
Една от причините създаваща постоянно илюзии в хората, е самозаблудата, че една причина е напълно достатъчна за някакво събитие. Самовлюбеността е друг постоянен източник на илюзии. Например, почти всеки се смята за потърпевш, за жертва на другите хора, докато в действителност - в 99% от случаите, причина за лошото отношение е самият потърпевш, независимо, че му се струва, че не е давал конкретен повод. Тази илюзия на самовлюбената жертва, поражда много конфликтни ситуации, като същевременно изключва самонаблюдение и установяване на действителността, а заедно с това и възможността за съзнателно поправяне на допуснатите грешки.
Постоянен източник на илюзии е абсолютизирането на истината. Истината винаги е относителна и подвластна на времето: "Всичко тече, всичко се променя". А в повечето случаи причините са комплексни и многопосочни.
А може би най-големия източник на илюзии за хората е едностранчивото осъзнаване на действителността като черно-бяла, като истина и неистина. А реалната действителност винаги има най-малкото две страни - положителна и отрицателна. Нашето ограничeно съзнание винаги възприема само едната страна на действителността и изпуска другата (другите) и по този начин се отдалечава твърде много от действителността. Но както не можем да разделим магнита на два самостоятелни, отделни полюса, така и не можем да твърдим, че нещо е само добро, а друго само лошо. Един от аспектите на разширеното съзнание е постоянно да си дава сметка за съотношението на тези съставки и тогава става трудно да се лепят етикети "това е добро", а "това е лошо"
Ще се опитам да дам няколко примера за масови илюзии:

Човешката същност е само материално тяло и с разлагането му изчезва, престава да съществува и човешкото съзнание - с премахването на тази илюзия ще изчезнат и всички причини пораждащи стрес.

Човешкият организъм се състои само от биохимични процеси - преодоляването на тази илюзия ще промени изцяло медицината.

Науката е изучила почти изцяло действителността, оставали съвсем дребни подробности - с осъзнаването на горното твърдение като илюзия, ще стане възможна и коренната промяна в мирогледа на повечето хора.

Може да се каже, че едно от определенията за мъдър човек е - човек избавил се от илюзиите си.

Отговори на това съобщение
 Всички форуми  |  Всички теми  |  Дървовиден изглед   << По-нова тема |  |  | По-стара тема >> 


 първа  назад  [1]  2     всички  напред  последна
За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.
Copyright © 2021 www.zadoma.com. Всички права запазени.

Станете почитател на ЗаДома във Facebook